ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα προχωρήσει, ανεξάρτητα από το βέτο

12:16 - 04 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα προχωρήσει, ανεξάρτητα από το βέτο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προωθήσει το χρηματοδοτικό της πακέτο της ύψους 1,8 τρισ. ευρώ για να αναζωογονήσει την οικονομία της που πλήττεται από την πανδημία, ακόμη κι αν η Ουγγαρία και η Πολωνία συνεχίσουν να προσπαθούν να ασκήσουν βέτο, δήλωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι.

Η Βουδαπέστη και η Βαρσοβία άσκησαν βέτο στην έγκριση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. ύψους 1,1 τρισ. ευρώ για την περίοδο 2021/27 και του Ταμείου Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ, διότι ο νόμος για τον προϋπολογισμό περιέχει μια ρήτρα που εξαρτά την πρόσβαση στα κεφάλαια από την τήρηση του κράτους δικαίου.

«Δεν θα παραδοθούμε στο βέτο», δήλωσε ο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με το Reuters, σε συνέδριο που διοργάνωσε το ιταλικό think tank Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Σπουδών και το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η προϋπόθεση είναι ότι είμαστε πολύ ξεκάθαροι απέναντι σε αυτά τα κράτη μέλη, θα συνεχίσουμε χωρίς αυτά», δήλωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με τις δύο χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ωστόσο παραμένει πεπεισμένος ότι θα ξεπεραστεί μέσα από τους «δρόμους της διπλωματίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.