ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν σε Μακρόν:Αν αγαπάτε τους Αρμένιους, δώστε τους τη Μασσαλία

17:50 - 05 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν σε Μακρόν:Αν αγαπάτε τους Αρμένιους, δώστε τους τη Μασσαλία
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κόντρα μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Γάλλου ομόλογού του, Εμανουέλ Μακρόν, με τον πρώτο να προβαίνει το Σάββατο σε μία άκρως ειρωνική και προκλητική δήλωση.

Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «αν η Γαλλία αγαπάει τόσο πολύ τους Αρμένιους, μπορεί να δώσει μέρος των εδαφών της όπως την Μασσαλία».

Συνέχισε λέγοντας πως η Γαλλία έχει παρόμοια στάση από τη Λιβύη μέχρι και την Συρία και έχει αποδείξει πως είναι μέρος του προβλήματος.

«Πουθενά», τόνισε ο Ερντογάν, «η Γαλλία δεν τηρεί αντικειμενική στάση. Το ίδιο παιχνίδι πήγε να παίξει στον Λίβανο, αλλά δεν πέτυχαν. Και ναι, έδιωξαν τον Μακρόν από τον Λίβανο».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Μακρόν, μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Brut, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι περιορίζει τις ελευθερίες του τουρκικού λαού.

Νωρίτερα, από την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα «να απαλλαγεί η Γαλλία από το πρόβλημα Μακρόν το συντομότερο δυνατόν», χαρακτηρίζοντάς τον ως «εμπόδιο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.