ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: «Άλμα» 21,1% για τις εξαγωγές το Νοέμβριο-Ρεκόρ εμπορικού πλεονάσματος

10:29 - 07 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: «Άλμα» 21,1% για τις εξαγωγές το Νοέμβριο-Ρεκόρ εμπορικού πλεονάσματος
Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών «έτρεξαν» οι εξαγωγές της Κίνας το Νοέμβριο, καθώς η ισχυρή ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο για προϊόντα που είναι απαραίτητα για να ξεπερασθεί η πανδημία του κορονοϊού, οδήγησε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, σε ρεκόρ εμπορικού πλεονάσματος.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εξαγωγές τον προηγούμενο μήνα έκαναν «άλμα» 21,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα, η ταχύτερη ανάπτυξη από τον Φεβρουάριο του 2018 και πολύ υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ρυθμό 12% και ποσοστό 11,4% τον Οκτώβριο.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, ελαφρώς βραδύτερος ρυθμός από το ποσοστό 4,7% του Οκτωβρίου και χαμηλότερα από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 6,1%, ωστόσο σηματοδοτούν τον τρίτο διαδοχικό μήνα επέκτασης.

Η «εκτίναξη» των εξαγωγών οδήγησε σε εμπορικό πλεόνασμα για το Νοέμβριο ύψους 75,42 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο από τουλάχιστον το 1981 όταν η Refinitiv άρχισε να καταγράφει τα εν λόγω στοιχεία. Ήταν επίσης πιο διευρυμένο από τις προβλέψεις για πλεόνασμα ύψους 53,5 δισ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.