ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βrexit: Ατελέσφορη η συνομιλία Τζόνσον-Φον ντερ Λάιεν-Διαφορές σε κρίσιμα ζητήματα

22:23 - 07 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Βrexit: Ατελέσφορη η συνομιλία Τζόνσον-Φον ντερ Λάιεν-Διαφορές σε κρίσιμα ζητήματα
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι δεν «υπάρχουν ακόμα οι προϋποθέσεις για συμφωνία λόγω των διαφορών που συνεχίζουν να υφίστανται σε τρία κρίσιμα ζητήματα».

«Με τον Μπόρις Τζόνσον κάναμε απολογισμό των διαπραγματεύσεων. Οι όροι για μια συμφωνία δεν υπάρχουν λόγω διαφορών σε κρίσιμα ζητήματα. Ζητήσαμε από τους Επικεφαλής Διαπραγματευτές μας να ετοιμάσουν μια επισκόπηση των διαφορών για μια κατ' ιδίαν συζήτηση τις επόμενες ημέρες» ανέφερε σε μήνυμα της στο Twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

{https://twitter.com/vonderleyen/status/1336018905781964803}

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη πηγές της ΕΕ αναφέρθηκε σε σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαϊκών στόλων να αλιεύουν στα βρετανικά χωρικά ύδατα.

Η Βρετανία θα συνεχίσει συνομιλίες

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον η Ντάουνινγκ Στριτ πιστεύει ότι είναι πιθανή μια συμφωνία και υπάρχει αρκετός χρόνος, δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για όσο διάστημα διαθέτουμε, εάν πιστεύουμε ότι είναι πιθανή μια συμφωνία. Αυτή παραμένει η θέση μας, οπότε οι ομάδες μας θα συνεχίσουν διαπραγματεύσεις σήμερα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαία Επίτροπος Μαρέιντ ΜακΓκίνες προειδοποίησε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει στις «τελευταίες ώρες» και «δεν φαίνονται καλές».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.