ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Οικονομική τόνωση $708 δισ. για την μετά-Covid ανάπτυξη

09:28 - 08 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Ιαπωνία: Οικονομική τόνωση $708 δισ. για την μετά-Covid ανάπτυξη
Ένα νέο πακέτο μέτρων οικονομικής τόνωσης, ύψους 708 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Ιαπωνία, που στόχο έχει να επιταχύνει την ανάκαμψη από την βαθύτατη ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει επενδύσεις σε νέους αναπτυξιακούς τομείς όπως η πράσινη και ψηφιακή καινοτομία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Yoshihide Suga, δήλωσε σε συνεδρίαση που είχε με τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, πως το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει άμεσες δημοσιονομικές δαπάνες και πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και στην ενίσχυση της υιοθέτησης ψηφιακής τεχνολογίας, ύψους 40 τρισ. γεν (384,54 δισ. δολαρίων).

Το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να επικυρώσει το νέο πακέτο μέτρων αργότερα σήμερα, ανεβάζοντας την αξία των μέτρων που έχουν ληφθεί συνολικά για την πανδημία στα περίπου 3 τρισ. δολάρια.

Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Reuters, η κυβέρνηση θα καταρτίσει τρίτο έκτακτο προϋπολογισμό για το τρέχον δημοσιονομικό έτος ύψους περίπου 20,1 τρισ. γεν, για να χρηματοδοτήσει τα νέα μέτρα οικονομικής τόνωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.