ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αποτελέσματα δείχνουν το δρόμο της ανόδου στις διεθνείς αγορές

18:17 - 02 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Την αβεβαιότητα των επενδυτών αντανακλούν οι κινήσεις των χρηματιστηριακών δεικτών στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, παρά την ανοδική τάση, καθώς τα θετικά αποτελέσματα μιας σειράς εταιρειών είναι δύσκολο να εξαλείψουντους φόβους για την υγεία της πιστωτικής αγοράς των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται οριακά, κατά 0,1%, στις 13.363,83 μoνάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο κατά 0,11%, στις 2.556,58 μονάδες και ο Standard & Poor's 500 αποκομίζει κέρδη 0,03%, στις 1.466,21 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκουν στήριγμα στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εταιρειών όπως οι Viacom και Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει η Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καφέ παγκοσμίως, καθώς η ζήτηση για τα προϊόντα της βαίνει διαρκώς βελτιούμενη, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει αυξημένα κέρδη. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η NYSE Euronext, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παγκοσμίως, μετά των υπερδιπλασιασμό των κερδών της.

Η αγορά εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα εταιρικά αποτελέσματα. Αναλυτικότερα, τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ήταν κατά μέσο όρο ενισχυμένα κατά 11%, διπλάσια των εκτιμήσεων των αναλυτών στις 13 Ιουλίου.

Σήμερα επικρατεί κλίμα ευφορίας στις διεθνείς αγορές, καθώς μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων επαναφέρουν την αισιοδοξία για τα περιθώρια της εταιρικής κερδοφορίας, που είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση υπό το βάρος της κρίσης στην πιστωτική αγορά των ΗΠΑ

Στην Ευρώπη, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εταιρειών που επηρεάζουν την πορεία των δεικτών, όπως της Vinci, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας του πλανήτη, των τραπεζών Credit Suisse Group και Societe Generale και του κολοσσού τροφίμων και απορρυπαντικών Unilever δίνουν στους δείκτες την πολυπόθητη ώθηση.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,05%, στις 6.316,00 μονάδες, στο Παρίσι ο  CAC 40 βρίσκεται στις 5.698,64 μονάδες, με κέρδη 0,78% και στη Φραγκφούρτη ο  DAX με άνοδο 1,18% κινείται στις 7.562,17 μονάδες.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των Credit Suisse Group και Societe Generale αποτελούν αφορμή για κέρδη στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, εξαιτίας των φόβων για διάχυση της κρίσης που πλήττει την πιστωτική αγορά των ΗΠΑ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.