ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δανός ευρωβουλευτής καταγγέλλει απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων στη Χίο

10:44 - 08 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Δανός ευρωβουλευτής καταγγέλλει απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων στη Χίο
Απίστευτες καταγγελίες για απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων στο στρατόπεδο της Χίου κάνει, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν, ο Δανός ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς Nikolaj Villumsen.

Επικαλούμενος πληροφορίες που, όπως ισχυρίζεται, του δόθηκαν από πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Χίου στην Ελλάδα (sic), ο Δανός ευρωβουλευτής αναφέρει ότι , οι πρόσφυγες δέχονται επιθέσεις από την αστυνομία και μεταφέρονται σε μικρές αποθήκες με περισσότερα από 50 άτομα στο ίδιο μέρος.

Στη συνέχεια τοποθετούνται σε ένα μικρό, σκοτεινό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπου διατηρούνται σε απομόνωση, στους λεγόμενους και «θαλάμους κορώνας».

Υποστηρίζει δε, στην συνέχεια, ότι οι πρόσφυγες κάθονται σφιχτά δεμένοι, σε παγωμένοι δάπεδο από μπετόν, χωρίς φαγητό ή θέρμανση και δίχως ιατρική περίθαλψη ενώ φρουρούνται από αστυνομικούς.

Επικαλούμενος, τέλος, την Ισπανική ιατρική οργάνωση SMH, αναφέρει ότι, τέτοιες καταστάσεις μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα ψυχικής υγείας στους πρόσφυγες, ο Δανός ευρωβουλευτής ρωτάει την Κομισιόν, αν σκέπτεται να κάνει κάτι για την εξάλειψη αυτών των «θαλάμων κορώνας»

Μέχρι να του απαντήσει η Κομισιόν, πάντως, θα μπορούσε ο Έλληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες του!

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.