ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bad banks: Στην τελική ευθεία το σχέδιο της Κομισιόν

16:02 - 09 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Bad banks: Στην τελική ευθεία το σχέδιο της Κομισιόν
Στρατηγική που θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές τράπεζες να «ξεφορτωθούν» τα «κόκκινα δάνεια» αναπτύσσει η Κομισιόν, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Οικονομική Σταθερότητα, Μάιρεντ Μακ Γκίνες, αναμένεται να αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα το στρατηγικό της σχέδιο για την ίδρυση bad banks σε εθνικό επίπεδο.

Μιλώντας την Τρίτη σε δημοσιογράφους, η Μακ Γκίνες ανέφερε ότι το σχέδιο αυτό θα δημιουργήσει το πλαίσιο για να μπορούν οι χώρες να δημιουργούν κακές τράπεζες, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα θα συνεχίσουν να δανείζουν.

Όπως σημείωσε η Ιρλανδή επίτροπος, είναι πιθανή μια ανακοπή των χορηγήσεων, εάν αυξηθούν οι πιστωτικές ζημιές των τραπεζών, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η ευρωπαϊκή οικονομία από τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Αν δεν κάνουμε κάτι, αν αφήσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στους ισολογισμούς των τραπεζών, τότε πραγματικά θα διακοπεί η παροχή πιστώσεων στην πραγματική οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση, πρέπει να προετοιμασθούμε γι’ αυτό το ενδεχόμενο», ανέφερε η Μακ Γκίνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.