ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit:Ο Τζόνσον «φτιάχνει κλίμα» πριν συναντήσει τη Φον ντερ Λάιεν

19:31 - 09 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Brexit:Ο Τζόνσον «φτιάχνει κλίμα» πριν συναντήσει τη Φον ντερ Λάιεν
Λίγο πριν συναντήσει την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ένα δείπνο που μπορεί να κρίνει το αν τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit ή όχι, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, κατηγόρησε την Ευρώπη για σκληρή στάση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει σε όρους που κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει» ανέφερε την Τετάρτη ο Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, αναφερόμενος στις εμπορικές συζητήσεις που γίνονται εν όψει της αποχώρησης της Βρετανίας στο τέλος του έτους. 

Ο Τζόνσον σημείωσε επίσης ότι «ακόμη πολλά πρέπει να γίνουν», ενώ προσέθεσε ότι  «η ΕΕ επιδιώκει ένα ''αυτόματο δικαίωμα'' για ποινές εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου εάν τα εργασιακά και περιβαλλοντικά της πρότυπα αποκλίνουν από τα δικά τους».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε επίσης ότι η ΕΕ δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει κυρίαρχο έλεγχο στα αλιευτικά της ύδατα μετά το Brexit.

Με αυτό το φόντο, ο κ. Τζόνσον θα συναντήσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ένα καθοριστικό δείπνο, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σε tweet από το αεροπλάνο για Βρυξέλλες ο κ. Τζόνσον έγραψε "Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, αλλά αλλά αν υπάρξει εμπορική συμφωνία ανάλογη με εκείνες της Αυστραλίας ή του Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει ισχυρά ως ανεξάρτητο έθνος".

 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:53 - 09 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.