ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός βρισκόταν στην Ιταλία από το 2019

23:07 - 09 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός βρισκόταν στην Ιταλία από το 2019
Ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στην Ιταλία ήδη από τα τέλη του Νοεμβρίου του 2019, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσίευσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Η έρευνα αναφέρει ότι τεστ έδειξαν πως παιδί από την περιοχή του Μιλάνου νόσησε βαριά από κορονοϊό στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, περίπου τρεις μήνες πριν εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Τα συμπτώματα διαγνώστηκαν λανθασμένα ως μια περίπτωση ιλαράς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αναλύσεις σε δείγματα από ασθενείς που διαγνώστηκαν αργότερα αρνητικοί στην ιλαρά, συμπεριλαμβανομένου και ενός 4χρονου αγοριού, έδειξαν ότι είχαν τελικά προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με την έρευνα επιστημόνων του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Μιλάνου.

Τα νέα ευρήματα, τα οποία επιβεβαιώνουν και άλλες μελέτες, μετατοπίζουν την έναρξη της πανδημίας στη χώρα στο τέλος του φθινοπώρου του 2019 αντί για τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020, όταν είχαν εντοπιστεί τα πρώτα κρούσματα στη βόρεια πόλη του Κοντόνο.

Μελέτη η οποία είχε δημοσιευτεί τον Ιούνιο υποστήριζε ότι ο ιός εμφανιζόταν στα λύματα στο Μιλάνο και στο Τορίνο από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Ιταλία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν δεχτεί το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία, με περισσότερους από 60.000 νεκρούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.