ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία απέκλεισε την αγορά του ρωσικού εμβολίου

23:36 - 09 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Η Τουρκία απέκλεισε την αγορά του ρωσικού εμβολίου
Η Τουρκία δεν θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς η ανάπτυξή του δεν πληρούσε τους όρους «καλής εργαστηριακής πρακτικής», όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα (photo) σύμφωνα με την Haberturk. Την ίδια στιγμή η Άγκυρα εντείνει τις προσπάθειες εμβολιασμού 50 εκατομμυρίων πολιτών μέχρι την άνοιξη.

«Η Ρωσία δεν μπόρεσε να το εκπληρώσει. Επομένως, δεν ήταν δυνατόν για τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και τον κόσμο να αγοράσουν αυτό το εμβόλιο», δήλωσε ο Κότζα. «Δεν είναι δυνατόν για αυτό το εμβόλιο ούτε να λάβει άδεια από εμάς. Επομένως, είναι εκτός της περιοχής που μας ενδιαφέρει», συμπλήρωσε ο Κότζα.

Δεν διευκρίνισε σε ποιο ρωσικό εμβόλιο αναφερόταν, αλλά η Τουρκία μίλησε για τη διεξαγωγή δοκιμών Φάσης III για το «Sputnik-V», το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο κορονοϊού στον κόσμο.

Ο εκπρόσωπος του Russia Direct Investment Fund (RDIF), που υποστηρίζει την ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik-V και είναι υπεύθυνος για την εμπορία του στο εξωτερικό, δήλωσε ότι το RDIF συνεχίζει τις συνομιλίες με την Τουρκία.

«Αυτά τα αποσπάσματα είναι ένα παράδειγμα ψεύτικων ειδήσεων», είπε. «Μας διαβεβαίωσαν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας ότι η ιστοσελίδα ειδήσεων Haberturk παρερμήνευσε τα λόγια του υπουργού και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.