ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον-Φον ντερ Λάιεν: Παράταση έως την Κυριακή για το Brexit

01:47 - 10 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Τζόνσον-Φον ντερ Λάιεν: Παράταση έως την Κυριακή για το Brexit
Ούτε η βραδινή συνάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Μπόρις Τζόνσον κατάφερε να βγάλει "λευκό καπνό" στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με τη Βρετανία για το Brexit.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση της προέδρου της Κομισιόν με τον Βρετανό Πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε, χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο.

Ανακοίνωση της Κομισιόν μετα τη συνάντηση αναφέρει πως "έγινε μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα εκκρεμή ζητήματα.

Υπάρχει κατανόηση, αλλά παραμένουν οι διαφορές. Οι διαπραγματευτικές ομάδες θα πρέπει να επανασυνδεθούν αμέσως για να προσπαθήσουν να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα. Θα λάβουμε απόφαση μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου".

Αυτό είναι λοιπόν το νέο χρονοδιάγραμμα, με τα περιθώρια πλέον να στενεύουν σημαντικά.

Σύμφωνα με πηγή από την Ντάουνινγκ Στριτ, την οποία επικαλούνται τόσο το BBC, όσο και το πρακτορείο Reuters, οι βασικές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένουν. Ωστόσο, συμφωνήθηκε η παράταση της διορίας λήξης των συζητήσεων για την Κυριακή, ώστε να επανεξεταστούν οι θέσεις και να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επίτευξη μίας συμφωνίας στο εμπορικό κομμάτι του «διαζυγίου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.