ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καταδικασμένα» σε άνοδο τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10:47 - 03 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Κέρδη αναμένονται για την τελευταία μέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς το σερί των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων δεν αφήνει στους επενδυτές μεγάλα περιθώρια απαισιοδοξίας.

Σήμερα, είναι η σειρά της Allianz, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης και της Air Liquide, της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας βιομηχανικών αερίων παγκοσμίως, που αμφότερες ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, να παράσχουν στήριγμα στους δείκτες.

Κέρδη αναμένονται και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με τις France Telecom Telefonica και Vodafone να ξεχωρίζουν, καθώς οι μετοχές τους που διαπραγματεύτηκαν στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί και η Anglo American, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 15%. Επίσης σε δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία παγκοσμίως θα θέσει υπό πώληση την εταιρεία κατασκευαστικών υλικών Tarmac, προσελκύοντας περί τα 6 δις δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.