ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Στα «σκαριά» Μηχανισμός Ελέγχου της Τεχνητής Νοημοσύνης!

14:00 - 13 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Στα «σκαριά» Μηχανισμός Ελέγχου της Τεχνητής Νοημοσύνης!
Το 2021 αναμένεται, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, να εγκρίνει μελέτη σκοπιμότητας, που συνέταξε η Επιτροπή για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEPEJ), για την δημιουργία ενός μηχανισμού πιστοποίησης για εργαλεία και υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η μελέτη βασίζεται στον Χάρτη της CEPEJ για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα δικαστικά συστήματα και στο περιβάλλον τους, που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2018.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, εάν αποφασίσει να δημιουργήσει έναν τέτοιο μηχανισμό, θα μπορούσε να είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό.

Μετά από διαβούλευση με όλα τα κράτη μέλη και τους παρατηρητές, αυτή η μελέτη σκοπιμότητας θα ακολουθηθεί από ένα σχέδιο δράσης που το CEPEJ θα προετοιμάσει και θα στείλει στην Επιτροπή Υπουργών για εξέταση το 2021.

Η CEPEJ υιοθέτησε επίσης τον χάρτη πορείας της Ομάδας Εργασίας για την Cyberjustice και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Το έργο που πραγματοποιήθηκε στον τομέα της ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης, στοχεύει στην παροχή νέων συγκεκριμένων εργαλείων στον τομέα αυτό στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, τα οποία έγιναν ακόμη πιο απαραίτητα σε περιόδους υγειονομικής κρίσης και κλεισίματος δικαστηρίων, διασφαλίζοντας παράλληλα τον σεβασμό των θεμελιωδών αρχώντης Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.