ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον αστερισμό των αποτελεσμάτων οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές

11:48 - 03 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Το σερί των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων δεν αφήνει στους επενδυτές μεγάλα περιθώρια απαισιοδοξίας, οδηγώντας τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές ελαφρώς υψηλότερα. Σήμερα, είναι η σειρά της Allianz, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ευρώπης και της Air Liquide, της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας βιομηχανικών αερίων παγκοσμίως, που αμφότερες ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, να παράσχουν στήριγμα στους δείκτες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,05%, στις 6.303,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.695,79 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,24% και στη Φραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 7.549,87 μονάδες, με άνοδο 0,21%.

Τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα δεν περιορίζονται σε αυτά της Allianz και της Air Liquide. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι British Airways και Royal Bank of Scotland Group. Αφενός η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρείας της Ευρώπης ανακοίνωσε κέρδη αυξημένα κατά 75%, χάρις  στην περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας, την πώληση ζημιογόνων δραστηριοτήτων και τη σημαντική μείωση του ελλείμματος στις συντάξεις. Αφετέρου η βρετανική τράπεζα που μάχεται για την απόκτηση της ολλανδικής ABN Amro Holding, ανακοίνωσε κέρδη 3,56 δις λιρών, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 3,3 δις λιρών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η Anglo American, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 15% και ότι επαναγοράζει ίδιες μετοχές αξίας 4 δις δολαρίων. Επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία παγκοσμίως θα θέσει υπό πώληση την εταιρεία κατασκευαστικών υλικών Tarmac, προσελκύοντας περί τα 6 δις δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.