ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρνιέ: Η συμφωνία με τη Βρετανία, «είναι ακόμα πιθανή»

12:50 - 14 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Μπαρνιέ: Η συμφωνία με τη Βρετανία, «είναι ακόμα πιθανή»
Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, είπε τη Δευτέρα πως το κλείσιμο μιας νέας συμφωνίας με την Μ. Βρετανία, είναι ακόμα εφικτό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη, συμφώνησαν την Κυριακή, να κάνουν μία παραπάνω προσπάθεια τις επόμενες μέρες και να καταλήξουν σε μία απροσδιόριστη εμπορική συμφωνία, παρά το γεγονός, ότι η τελευταία προθεσμία πέρασε, έτσι ώστε να αποφύγουν μία ταραχώδη διάσπαση των εμπορικών δεσμών, στο τέλος του μήνα.

‘’Θα δώσουμε κάθε ευκαιρία σε αυτή την συμφωνία, η οποία είναι ακόμα δυνατή’’, δήλωσε ο Barnier, τονίζοντας πως θα είναι ‘’μία καλή και ισορροπημένη συμφωνία’’.

‘’Δύο προϋποθέσεις, δεν πληρούνται ακόμα. Ο ελεύθερος και θεμιτός ανταγωνισμός και μία συμφωνία που να εγγυάται αμοιβαία πρόσβαση σε αγορές και ύδατα. Αυτά είναι τα σημεία, που δεν έχουμε βρει ισορροπία με τους Βρετανούς. Οπότε, συνεχίζουμε την δουλειά.’’ Συνέχισε ο Barnier.

Στο Λονδίνο, ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας, Alok Sharma, δήλωσε πως παρότι υπάρχει απόσταση στις εμπορικές συζητήσεις του Brexit, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, υποστήριξε πως δεν ήθελε να τα παρατήσει ακόμα.

‘’Είμαστε αντίθετοι σε σημαντικά θέματα, αλλά δεν θέλουμε ακόμα να εγκαταλείψουμε τις διαπραγματεύσεις. Ο κόσμος, και οι επιχειρήσεις, στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιμένουν από εμάς να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, και αυτό ακριβώς κάνουμε.’’ , είπε ο Sharma.

Την Κυριακή, δόθηκε εντολή στους διαπραγματευτές να συνεχίσουν, παρότι ο Τζόνσον δεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

‘’Οποιαδήποτε συμφωνία κάνουμε με την Ευρώπη, πρέπει να συνάδει με το γεγονός, ότι είμαστε μία κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα, και πάνω σε αυτό θα γίνει συμφωνία, αν υπάρξει κάποια συμφωνία.’’, είπε ο Sharma.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.