ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400: Αφορούν πρόσωπα και εξαγωγές

21:54 - 14 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ-Κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400: Αφορούν πρόσωπα και εξαγωγές
Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Οι κυρώσεις είναι εντεταγμένες στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, το ο οποίο ενέκρινε την Παρασκευή η Γερουσία.

Συγκεκριμένα, οι κυρώσεις από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είναι εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ και άλλων τριών στελεχών της SSB.

Επίσης τα τιμωρητικά μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση έκδοσης από τις ΗΠΑ αδειών εξαγωγών και εξουσιοδοτήσεων στην Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία SSB.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η Τουρκία προχώρησε με την αγορά και τη δοκιμή του ρωσικού συστήματος των S-400. Οι σημερινές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πλήρως το νόμο «Αντιμετώπισης των εχθρών της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA). Δεν θα ανεχτούμε σημαντικές συναλλαγές με το ρωσικό αμυντικό τομέα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Σε ομιλία του μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις δεν αποθαρρύνουν την Τουρκία από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.