ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Ένεση ρευστότητας 145 δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα

09:37 - 15 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Ένεση ρευστότητας 145 δισ. δολαρίων από την κεντρική τράπεζα
Σε νέα ένεση ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας, σε μια νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες της χώρας έχουν επαρκή ρευστότητα.

Η κεντρική τράπεζα διοχέτευσε 950 δισ. Γουάν (145 δισ. Δολάρια) μέσω του μεσοπρόθεσμου μηχανισμού χορήγησης δανείων, αναπληρώνοντας και με το παραπάνω το ποσό των 600 δισ. Γουάν που εκπνέει τον Δεκέμβριο.

Πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα ενίσχυσης της ρευστότητας μέσω αυτού του μηχανισμού. Διατήρησε επίσης αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στο 2,95%.

Η ανάγκη ενίσχυσης του ποσού ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει γίνει πιο πιεστική καθώς σειρά εταιρικών χρεοκοπιών συμπίεση τον δανεισμό στην κινεζική διατραπεζική αγορά.

Καθώς η κεντρική τράπεζα επιδιώκει να σταθεροποιήσει το ποσό του χρέους στην οικονομία, η πολιτική της για εξασθένιση του προγράμματος τόνωσης, έχει οδηγήσει ανοδικά τα επιτόκια της αγοράς.

Το υψηλότερο κόστος δανεισμού πέρασε και στα κυβερνητικά ομόλογα, τα οποία αναμένεται να καταγράψουν ζημιές για όγδοο συνεχόμενο μήνα.

Η ζήτηση για ρευστό αυξάνεται παραδοσιακά προς το τέλος του έτους, καθώς οι τράπεζες το παρακρατούν για κανονιστικούς ελέγχους.

Αυτόν τον μήνα εξάλλου, οι τράπεζες χρειάζονται επιπλέον 2,4 τρισ. Γουάν για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου διατραπεζικού χρέους και για την αγορά κυβερνητικών ομολόγων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.