ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Με αυστηρούς περιορισμούς η πληρωμή των μερισμάτων

10:18 - 16 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Με αυστηρούς περιορισμούς η πληρωμή των μερισμάτων
Οι τράπεζες στην ευρωζώνη θα μπορούν και πάλι να πληρώσουν περιορισμένα μερίσματα στους μετόχους τους από τις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με τους αυστηρούς όρους που περιέγραψε ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Andrea Enria.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το εποπτικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνέστησε στις τράπεζες να διανείμουν μόνον έως το 15% των κερδών των περασμένων δυο ετών στους μετόχους τους και όχι πάνω από το 0,2% του CET1 τους.

Οι τράπεζες θα μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι την καταβολή μερισμάτων μόνο εάν είναι κερδοφόρες και έχουν «εύρωστη κεφαλαιακή τροχιά» που μπορεί να αντέξει την επίπτωση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ, η οποία επιβλέπει τις 113 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, επανέλαβε επίσης την προηγούμενη οδηγία της προς τους επικεφαλής των τραπεζών να ασκήσουν «εξαιρετική αυτοσυγκράτηση» ως προς καταβολές των μπόνους, απορρίπτοντας, αναβάλλοντας ή μετατρέποντας σε μετοχές όσο το δυνατόν περισσότερες πληρωμές.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:23 - 16 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.