ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εμβολιασμοί στις ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα

11:51 - 16 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Οι εμβολιασμοί στις ευρωπαϊκές χώρες θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα
«Ολες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού την ίδια ημέρα», ανακοίνωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ομιλία της, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι σε μια εβδομάδα θα έχει εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε ότι η Κομισιόν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει δόσεις εμβολίων για κάθε Ευρωπαίο πολίτη.

Ωστόσο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι για να αποδώσει το εμβόλιο θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% των πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι οι κίνδυνοι θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σαρλ Μισέλ, ενημερώνοντας τους ευρωβουλευτές για τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έκανε λόγο για τη συμφωνία για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο (τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ) και τον μηχανισμό ανάκαμψης της ΕΕ, ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, ενώ μιλώντας για την Τουρκία τόνισε ότι οι 27 συμφώνησαν να συζητηθούν οι κυρώσεις αλλά παράλληλα να υπάρχει χώρος για μια θετική ατζέντα και πλέον είναι επιλογή της Τουρκίας αν θα εξακολουθήσει να προκαλεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.