ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Στα €30 δισ. αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο

13:18 - 16 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Στα €30 δισ. αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο
Αυξήθηκε τον Οκτώβριο, σε ετήσια βάση, το μη προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης, καθώς οι εξαγωγές εμφάνισαν καλύτερες επιδόσεις από τις εισαγωγές εν μέσω του lockdown που προκλήθηκε από την πανδημία.

Ειδικότερα, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι το εμπορικό πλεόνασμα των 19 χωρών της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 30 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, υψηλότερα 2,8 δισ. ευρώ υψηλότερα από τα 27,2 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι εξαγωγές προϊόντων από την ευρωζώνη υποχώρησαν στα 199,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 9,0% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο κινήθηκαν αρνητικά κατά 11,7%, στα 169,3 δισ.

Το εμπορικό πλεόνασμα τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 25,9 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τα 23,7 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,1% σε μηνιαία βάση και οι εισαγωγές κατά 1%.

Η Eurostat τόνισε πως στους έξι τελευταίους μήνες, οι εξαγωγές ανέκαμψαν πιο γρήγορα από τις εισαγωγές, έτσι που το εμπορικό ισοζύγιο επέστρεψε στα προ κρίσης επίπεδα.

Ωστόσο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, τον μήνα πριν από την επιβολή των lockdowns, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές μειώθηκαν αντίστοιχα 6,2% και 7,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.