ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακά μαντάτα από τον γκουρού των διεθνών αγορών...

13:46 - 03 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Ο εφιάλτης των subprimes, της αμερικάνικής αγοράς των στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης που στοίχισε 2,1 τρις. δολάρια στις διεθνείς κεφαλαιαγορές την προηγούμενη εβδομάδα, δυστυχώς δεν ξεπεράστηκε και εκδηλώνται οι φόβοι ότι η σκιά του θα βαραίνει τα διεθνή χρηματιστήρια για πολύ καιρό ακόμα. Αυτά δήλωσε ο Jim Rogers, ο γκουρού που προέβλεψε το ράλι των εμπορευμάτων το 1999.

Απ΄ ότι φαίνεται, η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων αυτήν την εβδομάδα δεν έπεισε τον Rogers που στοιχηματίζει σε περαιτέρω πτώση των επενδυτικών τραπεζών και των κατασκευαστικών εταιρειών στις ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες φούσκες, που έχουμε δει ποτέ στην πιστωτική αγορά», δήλωσε σε συνέντευξη του στο Hong Kong ο πρόεδρος της Beeland Interests,  Rogers.

Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης Morgan Stanley Capital υποχώρησε 5,3% την προηγούμενη εβδομάδα, ήτοι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση πέντε ετών, κάτω από το βάρος της εξάπλωση της κρίσης των subprime.

Περαιτέρω απώλειες ίσως επιφυλάσσονται ακόμα και αν ο δείκτης, που σημειωτέον περιλαμβάνει μετοχές αξίας 32,6 τρις. δολαρίων ενισχυθεί κατά 0,7 αυτήν την εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.