ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνείς αγορές: Η εκδίκηση του εύκολου δανεισμού...

16:14 - 03 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Σε αρνητικό έδαφος αναμένεται να κινηθούν οι δείκτες της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, καθώς δύσκολα θα απομακρυνθεί ο εφιάλτης της κρίσης που ενέσκηψε στη στεγαστική και πιστωτική αγορά των ΗΠΑ. Σήμερα, η American Home Mortgage Investment ανακοίνωσε ότι θα «βάλει λουκέτο», καθώς ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων της αυξήθηκε σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η δανείστρια ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων Accredited Home Lenders Holding αποκάλυψε ότι ίσως δεν είναι σε θέση να συνεχίσει τη λειτουργία της, εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών στη δευτερογενή στεγαστική αγορά.

Υπό το βάρος των φόβων για γενικευμένη κρίση στην πιστωτική και στεγαστική αγορά, πιέσεις αναμένεται να δεχθεί ο κλάδος λιανικής. Ηδη η Home Depot, η μεγαλύτερη εταιρεία οικιακού εξοπλισμού παγκοσμίως δέχεται πιέσεις στην Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, εμφανίζονται αδύναμες να διατηρήσουν τα αρχικά κέρδη, παρά την ευφορία που δημιούργησε αρχικά το σερί των θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Οι επενδυτές φαίνεται ότι φοβούνται να προβούν σε μεγάλες αγορές μετοχών, καθώς η ανησυχία για την υγεία της πιστωτικής αγοράς των ΗΠΑ δεν έχει απομακρυνθεί.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,18%, στις 6.289,10 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.663,28 μονάδες, μειωμένος κατά 0,33% και στη Φραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 7.526,03 μονάδες, με πτώση 0,11%.

Οι φόβοι ότι η πιστωτική κρίση που πλήττει την αγορά των ΗΠΑ δεν θα αφήσει αλώβητη την Ευρώπη γίνονται πραγματικότητα. Σήμερα, η Union Investment, η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική διαχειρίστρια αμοιβαίων κεφαλαίων, προέβη σε διακοπή της λειτουργίας του ABS-Invest Fund αξίας 1,3 δις. δολαρίων, καθώς οι πελάτες της απέσυραν τον προηγούμενο μήνα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της Union Investment, η εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων προχώρησε σε «λουκέτο» ενός νέου επενδυτικού fund αξίας 950 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο fund, το οποίο είχε αγοραστεί και από θεσμικούς επενδυτές στην Ευρώπη, είχε επενδύσει περίπου 6% από το κεφάλαιο της σε ασφαλιστικές συνδεόμενες με τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.