ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη Δευτέρα κάνει ο Μπάιντεν το εμβόλιο της Pfizer

18:53 - 19 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Τη Δευτέρα κάνει ο Μπάιντεν το εμβόλιο της Pfizer
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, θα κάνει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου μαζί με τη σύζυγό του Τζιλ, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού, μπροστά στις κάμερες.

«Είναι σημαντικό να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», δήλωσε ο Μπάιντεν. Η ανακοίνωση για τον εμβολιασμό του Μπάιντεν έρχεται μόλις μία μέρα μετά το θετικό τεστ ανώτατου αξιωματούχου στον εσωτερικό του κύκλο, του Σέντρικ Ρίτσμοντ.

Παράλληλα, η νέα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ, θα εμβολιαστούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Δεύτερη δόση

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάινεν θα λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο, επιτρέποντάς τους να ανοσοποιηθούν πλήρως, πριν την επίσημη εγκατάστασή τους στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Δεύτερος Κύριος Νταγκ Έμχοφ θα λάβουν το πλάνο την επόμενη εβδομάδα για να αποφύγουν μια κατάσταση στην οποία όλοι οι ηγέτες της διοίκησης βιώνουν παρενέργειες ταυτόχρονα.

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έκανε το εμβόλιο την Παρασκευή, μαζί με τη σύζυγό του Κάρεν, και τον στρατηγό Τζερόμ Άνταμς. Ομοίως, εμβολιάστηκαν τόσο ο ηγέτης της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, όσο και η Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και η Αλεξαντρία Οκάσιο-Κορτέζ, εκ της προοδευτικής πτέρυγας των Δημοκρατικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.