ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Συναγερμός για το νέο στέλεχος κορονοϊού-Αναστέλλουν πτήσεις Ολλανδία-Βέλγιο

14:38 - 20 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Συναγερμός για το νέο στέλεχος κορονοϊού-Αναστέλλουν πτήσεις Ολλανδία-Βέλγιο
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι βρίσκεται σε «συνεχή επικοινωνία» με Βρετανούς αξιωματούχους σχετικά με την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κορονοϊού.

Το εν λόγω στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα σε σχέση με την αρχική μορφή του ιού, αν και δεν θεωρείται πιο θανατηφόρο. Η ίδια μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσης στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία, όπως δήλωσε ο ΠΟΥ στο BBC. Δεν υπάρχουν ενδείξεις, ωστόσο, ότι το νέο στέλεχος αντιδρά διαφορετικά στα εμβόλια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, βρίσκονται πλέον σε καθεστώς αυστηρότερων περιορισμών σε μια προσπάθεια ανακοπής της ταχείας εξάπλωσης του ιού,

Τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο διάστημα, άφησε σήμερα να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εμφανίστηκε είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο.

Ερωτηθείς αν ο κόσμος που ζει υπό την αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, την 4, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ο Χάνκοκ απάντησε: “Έχουμε πραγματικά ανάγκη να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο (…) Έχουμε μακρύ δρόμο για να το λύσουμε, κυρίως πρέπει να εξασφαλίσουμε τη χορήγηση του εμβολίου για να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο”.

“Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο”, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις αυτές που έκανε στο Sky News.

Αναστολή πτήσεων από Ολλανδία - Βέλγιο

Eν τω μεταξύ μετά την Ολλανδία και το Βέλγιο θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανακάλυψη μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που κυκλοφορεί σε τμήματα της βρετανικής επικράτειας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζοντας και / ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Γερμανία εξετάζει «σοβαρά» το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική μετά την ανακάλυψη μιας μετάλλαξης της Covid-19 σε αυτές τις χώρες, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια κυβερνητική πηγή. «Οι περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν μια σοβαρή επιλογή», την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή το Βερολίνο, είπε η πηγή, προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 20 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.