ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Συμβιβασμός για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας

15:22 - 20 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συμβιβασμός για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας
Έτοιμο να ψηφίσει το νέο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 900 δισ. δολαρίων, είναι σήμερα το Κογκρέσο, μετά την επίτευξη συμβιβασμού ανάμεσα στους γερουσιαστές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο τελευταίο εμπόδιο, τις δυνατότητες δανεισμού της Fed.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ του Σαββάτου, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία Τσακ Σούμερ τόνισε: «Αν η κατάσταση μείνει ως έχει, θα μπορούμε να ψηφίσουμε αύριο (σήμερα Κυριακή)».

Σημειώνεται ότι το πακέτο στήριξης έναντι της πανδημίας περιλαμβάνει 600 δολάρια άμεσες πληρωμές σε ιδιώτες και ένα επίδομα αποζημίωσης ανεργίας 300 δολαρίων την εβδομάδα.

Ένα εμπόδιο της τελευταίας στιγμής εμφανίστηκε την Παρασκευή, καθώς οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τους Ρεπουμπλικάνους, ότι προσπάθησαν να επιβαρύνουν την εισερχόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν, διακόπτοντας τις δυνατότητες δανεισμού έκτακτης ανάγκης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας που δημιουργήθηκαν από τον νόμο CARES για την προστασία της ήδη «ταλαιπωρημένης» οικονομίας.

Στόχος των Ρεπουμπλικάνων ήταν να υπάρξει περιορισμός των κεφαλαίων που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Fed μέσω του συγκεκριμένου νόμου, ενώ η αλλαγή στη φρασεολογία της πρότασής τους έπεισε τελικά τους Δημοκρατικούς να τη στηρίξουν και να υπάρξει ο πολυπόθητος συμβιβασμός έστω και την ύστατη ώρα.

Η ψηφοφορία για το νέο πρόγραμμα στήριξης αναμένεται ότι θα γίνει σήμερα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:52 - 20 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.