ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer

18:22 - 21 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Είναι ασφαλές το εμβόλιο της Pfizer
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι συνέστησε την υπό όρους χορήγηση άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech για την πρόληψη της νόσου του κορονοϊού COVID-19 σε άτομα από 16 ετών και άνω.

Η έγκριση του EMA ανοίγει επισήμως πλέον τον δρόμο για την χορήγηση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας εμβολίου κατά του κορονοϊού στην ΕΕ, με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του εμβολίου να αναμένεται απόψε.

Στην ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την αυστηρή αξιολόγησή του για τον εμβόλιο των Pfizer/BioNtech, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πλέον είναι διαθέσιμα επαρκή αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ως εκ τούτου συστήνει επισήμως τη χορήγηση υπό όρους άδειας κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διαβεβαιώνει ότι πρώτη της προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech», δήλωσε η γενική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.