ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Τέλος η δωρεάν περιαγωγή μέσω κινητού- Οι χρεώσεις

11:33 - 22 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Μία από τις... παράπλευρες απώλειες του Brexit είναι το ότι από τον Ιανουάριο του 2021 δεν ισχύει πλέονη δωρεάν περιαγωγή μέσω κινητού τηλεφώνου για τις χώρες της ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι πολίτες όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, δεν χρειάζεται να καταβάλλουν επιπλέον ποσά για να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους τηλέφωνο. Ωστόσο, η Βρετανία έχει πάψει να είναι μέλος της ΕΕ και οι χρεώσεις επανέρχονται.

Η κυβέρνηση του Μπορις Τζόνσον προειδοποίησε και πάλι τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η τρέχουσα «εγγύηση δωρεάν περιαγωγής κινητών τηλεφώνων» σε ολόκληρη την ΕΕ «θα τελειώσει» την 1η Ιανουαρίου 2021, λόγω του Brexit.

«Από τις 18 Ιανουαρίου 2021, εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας στο εξωτερικό σε οποιονδήποτε από τους προορισμούς περιαγωγής του πακέτου σας για 62 ή περισσότερες ημέρες σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών και η χρήση σας σε αυτούς τους προορισμούς είναι μεγαλύτερη από τη χρήση σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα σας στείλουμε προειδοποιητικό email ή κείμενο για να σας ενημερώσουμε πότε συμβαίνει αυτό.

Εάν μετά από 14 ημέρες από εμάς σας στείλουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, η χρήση της περιαγωγής συνεχίζεται, ενδέχεται να χρεωθείτε με τις ακόλουθες επιπλέον χρεώσεις για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας στους προορισμούς περιαγωγής χωρίς αποκλεισμούς:

• Κλήσεις: 3,3p το λεπτό (0,04 ευρώ το λεπτό ομιλίας)
• Κείμενα: 1p το καθένα (0,01 ευρώ το μήνυμα)
• Δεδομένα: 3,13 £ για κάθε 1 GB (3,43 ευρώ για κάθε 1 GB)

Αυτές οι τιμές καθορίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία»

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου για άλλη μια φορά μπορεί να αντιμετωπίσουν υψηλότερες χρεώσεις για τη χρήση του κινητού τους όταν ταξιδεύουν σε όλη την ΕΕ, όπως επίσης και οι πολίτες της ΕΕ που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αντιμετωπίσουν υψηλότερα τέλη, εκτός εάν διατηρηθούν υπάρχουσες συμφωνίες μεταξύ των φορέων.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.