ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσταση της Κομισιόν για επανέναρξη της σύνδεσης με την Βρετανία

17:42 - 22 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Σύσταση της Κομισιόν για επανέναρξη της σύνδεσης με την Βρετανία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διευκολύνουν την επανάληψη της κυκλοφορίας με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις «απαραίτητες μετακινήσεις» ώστε «να αποφευχθούν τα κενά στην αλυσίδα τροφοδοσίας».

Η σύσταση, η οποία έχει ως στόχο να επιτραπεί σε χιλιάδες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέψουν στις χώρες τους, θα εξετασθεί το βράδυ της Τρίτης από τους πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.

{https://twitter.com/EU_Commission/status/1341378621815009281}

Παρόλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών.

Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τρένων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 22 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.