ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία-«ανάσα» για τη Βρετανία με τη Γαλλία-Περνούν φορτηγά με τρόφιμα

09:06 - 23 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Συμφωνία-«ανάσα» για τη Βρετανία με τη Γαλλία-Περνούν φορτηγά με τρόφιμα
Την ώρα που τα σούπερ μάρκετ Tesco ανακοίνωσαν ότι ρύζι, αυγά, σαπούνι και χαρτί τουαλέτας βρίσκονται σε έλλειψη, η κυβέρνηση της Βρετανίας κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με αυτή της Γαλλίας, ώστε να ανοίξουν τα σύνορα και να περάσουν φορτηγά απ' τη Μάγχη.

 Η συμφωνία θα επιτρέπει στα βαριά φορτηγά που είχαν αποκλειστεί να περάσουν, αρκεί οι οδηγοί τους να διαθέτουν αρνητικό τεστ στον SARS-CoV-2.

«Όλοι οι οδηγοί φορτηγών, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πρέπει να υποβάλλονται» σε γρήγορο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου είναι διαθέσιμα σε περίπου 30 λεπτά, ανέφεραν τα υπουργεία Μεταφορών των δύο κρατών. Το πρωτόκολλο αυτό θα επανεξεταστεί την 31η Δεκεμβρίου, πάντως «μπορεί να παραμείνει σε ισχύ ως την 6η Ιανουαρίου», συμπληρώνεται.

Σε περιπτώσεις που τα τεστ είναι θετικά, οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε χώρο που θα τους υποδεικνύουν ή παρέχουν οι βρετανικές αρχές.

Το αγγλικό λιμάνι του Ντόβερ ανακοίνωσε πως ανοίγει εκ νέου για την εξερχόμενη κίνηση προς τη Γαλλία μετά τη συμφωνία αυτή Λονδίνου-Παρισιού.

Το κυριότερο λιμάνι για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς και από τη Γαλλία διευκρίνισε μέσω του ιστοτόπου του πως άνοιξε στη 01:00 (ώρα Ελλάδας).

Από την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία έχουν έλλειψη φρέσκων προϊόντων εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλές χώρες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους με τη Βρετανία, με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του νέου μεταδοτικού στελέχους κορωνοϊού.

Όπως εκτιμάται, αν και πλέον άνοιξε το λιμάνι και τα εμπορεύματα που μεταφέρουν τα φορτηγά θα φτάσουν στο προορισμό τους, ενδέχεται λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε κάποια φρέσκα προϊόντα να μην φτάσουν καθόλου στα ράφια.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:29 - 23 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.