ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν «γκρινιάζει» για τις κυρώσεις, αλλά ρίχνει...γέφυρες σε ΕΕ-ΗΠΑ

15:33 - 23 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν «γκρινιάζει» για τις κυρώσεις, αλλά ρίχνει...γέφυρες σε ΕΕ-ΗΠΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να ρίξει γέφυρες σε ΕΕ και ΗΠΑ, "γκρινιάζοντας", ωστόσο, για τις τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα του.

Η Άγκυρα δεν έχει την πολυτέλεια να γυρίσει την πλάτη ούτε στη Δύση, ούτε στην Ανατολή, ανέφερε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας εκ νέου την ελπίδα για μια «νέα σελίδα» στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021, αλλά και τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να αγνοούμε την Ασία και την Αφρική».

Μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» με τα οποία Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ζυγίζουν τις αποφάσεις τους σε ό,τι αφορά την Άγκυρα.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων S-400 και η Ε.Ε. προετοίμασε επίσης μέτρα για τις τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και ως προς τους S-400. Ευχόμαστε η Ε.Ε. να απαλλαγεί από τη στρατηγική της τύφλωση το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο κ. Ερντογάν.

«Είχαμε μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα δείξει τη «δέουσα σημασία» στις σχέσεις των δύο χωρών. 

«Αναμένω επίσης ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα είναι φιλόξενος απέναντι στην Τουρκία» τόνισε. Είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν θεωρεί τους ευέλικτους διεθνείς δεσμούς της ως εναλλακτική λύση στις αναγνωρισμένες σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.