ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ολικό lockdown μπαίνει το Ισραήλ μετά τα Χριστούγεννα

12:52 - 24 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη (24/12) το τρίτο γενικό lockdown διάρκειας τουλάχιστον δύο εβδομάδων, έτσι ώστε να σταματήσουν την αύξηση των μολύνσεων από τον νέο κορονοΐό, μερικές ημέρες μετά την έναρξη των εμβολιασμών.

Την Τετάρτη(23/12) το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε, τέσσερα περιστατικά του νέου στελέχους του κορονοΐού που εντοπίστηκαν νωρίτερα, στη Βρετανία.

«Γενικό lockdown θα επιβληθεί από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 17:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας] για δύο εβδομάδες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το μέτρο αυτό μπορεί να πάρει παράταση για ακόμη δύο εβδομάδες, εκτός αν ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων μειωθεί κάτω από 1.000, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να μετακινούνται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την κατοικία τους και τα περισσότερα καταστήματα θα είναι κλειστά με εξαίρεση την διανομή.

Οι επαγγελματικοί τομείς που δεν δέχονται κοινό πρέπει να έχουν μόνο το 50% του προσωπικού τους στους χώρους τους.

Θα είναι ωστόσο δυνατό να πηγαίνει κάποιος για εμβολιασμό και τα σχολεία θα λειτουργούν εν μέρει.

Έπειτα από ένα πρώτο εθνικό lockdown, την άνοιξη, οι αρχές επέβαλαν ένα δεύτερο τον Σεπτέμβριο όταν η χώρα είδε ένα από τα πιο αυξημένα ποσοστά μόλυνσης ανά κάτοικο στον κόσμο.

Έπειτα από μια μείωση, οι μολύνσεις από COVID-19 αυξήθηκαν και πάλι με τον αριθμό τους να έχει φθάσει τώρα τις 385.022, εκ των οποίων 3.150 θάνατοι, σε έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων κατοίκων.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται καθώς το εβραϊκό κράτος ξεκίνησε τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Αυτήν την εβδομάδα οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στους ξένους υπηκόους που έρχονται από τη Βρετανία, τη Δανία και τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε ένα νέο στέλεχος του κορονοΐού.

Το Ισραήλ έκανε ακόμη πιο αυστηρά, τα υγειονομικά μέτρα επιβάλλοντας υποχρεωτική καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.