ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάουτσι: Εμβολιασμοί κατά 70% για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης

00:03 - 25 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Φάουτσι: Εμβολιασμοί κατά 70% για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης
Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, υποστήριξε την Πέμπτη ότι θα χρειαστεί να εμβολιαστεί πάνω από το 70% του πληθυσμού της χώρας προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης» κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας ανήμερα των 80ων γενεθλίων του, ο Φάουτσι είπε στην εφημερίδα New York Times: «Πραγματικά δεν ξέρουμε ποιο είναι το ακριβές ποσοστό. Νομίζω ότι το πραγματικό εύρος κυμαίνεται μεταξύ 70 και 90%. Όμως, δεν πρόκειται να πω 90%».

Όσο πιο μολυσματική είναι μια ασθένεια, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό εμβολιασμού που απαιτείται για να φθάσει στο κατώφλι της ανοσίας αγέλης.

«Όταν οι δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς θα έκαναν το εμβόλιο, έλεγα ότι θα χρειαζόταν 70 έως 75% για την ανοσία της αγέλης», δήλωσε ο Φάουτσι. 

Ο Αμερικανός γιατρός ήταν από τους πρώτους Αμερικανούς που έλαβαν, μπροστά στις κάμερες, την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, το οποίο διευθύνει ο ίδιος από το 1984. 

Όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων και δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ με την πανδημία του κορονοϊού, θα γιορτάσει στο σπίτι παρέα με τη γυναίκα του, ενώ θα κάνει βιντεοκλήση μέσω Zoom με τα παιδιά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.