ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Έτοιμοι για διάλογο με κάθε χώρα που μας σέβεται

16:05 - 26 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Έτοιμοι για διάλογο με κάθε χώρα που μας σέβεται
Την ετοιμότητα της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάλογο, συμφωνίες και συνεργασίες με κάθε χώρο «υπό τον όρο του σεβασμού της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων, των νόμων και των δυνατοτήτων της Τουρκίας», επανέλαβε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η χώρα του «δεν έχει κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί ούτε με τις ΗΠΑ, ούτε με την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα ή άλλες περιφερειακές χώρες».

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης σε μία τελετή στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει δομικές μεταρρυθμίσεις για να σπάσει το οικονομικό «τρίγωνο του διαβόλου» δηλαδή το τρίγωνο, των επιτοκίων, του πληθωρισμού και των ισοτιμιών ξένου συναλλάγματος.

Όπως πρόσθεσε, η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να οργανώσει ένα σύστημα, το οποίο, θα είναι βασισμένο στην παραγωγή και στην εργασία.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι προσπάθειες για την παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο, θα γίνουν ταχύτατα.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε μία σειρά δικαστικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων τον προηγούμενο μήνα, καλλιεργώντας προσδοκίες για την πιθανή απελευθέρωση πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων, αλλά και των υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τις φυλακές.

Ωστόσο, τα πρόσφατα σχόλια του, για δικαστικές αποφάσεις και η κριτική που δέχθηκε η κυβέρνησή του, καλλιέργησαν σκεπτικισμό για την υπόσχεσή του.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:43 - 26 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.