ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση εξώσεων στη Νέα Υόρκη έως τον Μάιο του 2021

11:39 - 29 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Απαγόρευση εξώσεων στη Νέα Υόρκη έως τον Μάιο του 2021
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε την Δευτέρα (29/12), την παράταση του δικαιοστασίου στις εξώσεις μέχρι τον Μάιο του 2021.

Το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει την παράταση της αναστολής των διαδικασιών έξωσης για επιπλέον 60 ημέρες και απαγορεύει την εκκίνηση οποιασδήποτε νέας διαδικασίας έξωσης έως την 1η Μαΐου 2021.

«Θέλουμε να είναι απλό, δεν θέλουμε οι άνθρωποι να αναγκάζονται σε έξωση», εξήγησε ο Κουόμο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το μορατόριουμ αυτό, θα τελείωνε με το πέρας του 2020, ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού και τώρα βλέπουν μαζί με όλες τις άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, τις οικονομικές επιπτώσεις της covid-19.

Πολλά καταστήματα αναγκάστηκαν να αναστείλουν ξανά τη λειτουργία τους το φθινόπωρο λόγω της ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19. Επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας και δεν γνωρίζουν πότε και αν θα λάβουν το επόμενο επίδομα ανεργίας και σε συνέχεια πώς θα πληρώσουν το ενοίκιό τους.

 

Ο Κουόμο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας νέας παράτασης του δικαιοστασίου, αν η υγειονομική κατάσταση δεν βελτιωθεί. «Θα δούμε τι θα γίνει τον Μάιο, όμως θέλουμε να προστατεύσουμε τους ενοικιαστές», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.