ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Eνέκρινε πρώτη το εμβόλιο AstraZeneca για τον κορονοϊό

11:30 - 30 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: Eνέκρινε πρώτη το εμβόλιο AstraZeneca για τον κορονοϊό
Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) στη Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας αποδέχθηκε την απόφαση και η Βρετανία έγινε έτσι την Τετάρτη (30/120 η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, με το οποίο οι βρετανικές αρχές ελπίζουν να επιταχύνουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 που ξεκίνησε στη χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει ήδη 100 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, η έγκριση δόθηκε έπειτα από τη διεξαγωγή «εντατικών κλινικών δοκιμών και μιας σε βάθος ανάλυσης των δεδομένων από τους ειδικούς της MHRA, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο τηρεί τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας».

Αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίνει η MHRA, μετά από αυτό των Pfizer/BioNTech, το οποίο έχει χορηγηθεί ήδη σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους από τις 8 Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο της AstraZeneca και της Οξφόρδης αναμένεται με αγωνία για πρακτικούς λόγους: είναι πιο φθηνό και διατηρείται σε απλά ψυγεία, την ώρα που αυτό των Pfizer/BioNTech πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία -70 βαθμών Κελσίου.

Η ΕΕ, ωστόσο, εμφανίζεται διστακτική και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Ιανουάριο, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής Noel Wathion.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.