ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει τον Τσαβούσογλου για τους S-400

21:17 - 30 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει τον Τσαβούσογλου για τους S-400
Εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης φαίνεται να διαψεύδει τον ισχυρισμό του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τον οποίο προτάθηκε από την Ουάσιγκτον η σύσταση μιας κοινής ομάδας εργασίας για το ζήτημα του αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Ειδικότερα, Αμερικανός αξιωματούχος είπε στην ιστοσελίδα Ahval ότι «δεν υπάρχει ομάδα εργασίας σχετικά με τις κυρώσεις CAATSA ή μελέτη της απειλής που θέτει το σύστημα S-400 στα μαχητικά F-35».

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επικαλείται η Ahval, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε ότι "υπάρχουν τακτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο εργασίας σχετικά με τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην υπάρχουσα στρατιωτική-στρατιωτική συνεργασία αλλά αυτή δεν είναι κοινή ομάδα εργασίας".

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ πρόσθεσε: "Παραμένουμε δεσμευμένοι στην πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πομπέο στις 14 Δεκεμβρίου."

Τι είχε δηλώσει προηγουμένως ο Τσαβούσογλου

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ συνέστησαν μια κοινή ομάδα εργασίας και βρίσκονται ήδη σε τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα των ρωσικών πυραύλων S-400, που επέφερε κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.

«Δημιουργήσαμε κοινή ομάδα εργασίας με τις ΗΠΑ για τους S-400 και βρισκόμαστε ήδη σε τεχνικές διαπραγματεύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ με νομοσχέδιο αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400, τα οποία η Ουάσιγκτον θεωρούν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ΝΑΤΟ και είναι ασύμβατα με τα μαχητικά F-35.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.