ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μία γυναίκα για το «νούμερο 2» στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ

21:43 - 30 Δεκ 2020 | Ειδήσεις
Μία γυναίκα για το «νούμερο 2» στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέλεξε την Κάθλιν Χικς για τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας, την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο, εφόσον η Γερουσία επιβεβαιώσει την επιλογή του.

Η Χικς, που είναι επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν στο Πεντάγωνο, έχει ήδη εργαστεί στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, υπό τη διοίκηση Ομπάμα.

Ο Μπάιντεν επέλεξε επίσης τον Κόλιν Καλ, πρώην μέλος της διοίκησης Ομπάμα, στη θέση-κλειδί του υφυπουργού αρμόδιου για πολιτικές άμυνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Γνωρίζουν το Πεντάγωνο απ' έξω κι ανακατωτά και έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να διαχειριστούν τις πολυάριθμες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι ένοπλες δυνάμεις μας», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν σε ένα δελτίο τύπου.

Αρχές Δεκεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον «ιστορικό» διορισμό του Αφροαμερικανού στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Μια γυναίκα, η Κρίστιν Φοξ, είχε ήδη επιλεγεί από τον Μπαράκ Ομπάμα ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας για 6 μήνες, μεταξύ 2013 και 2014, εωσότου συνταξιοδοτηθεί, ωστόσο ο διορισμός της δεν είχε ποτέ υποβληθεί σε μια ψηφοφορία επικύρωσης ενώπιον της Γερουσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.