ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά ήταν το «στέμμα» του 2020

15:55 - 01 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά ήταν το «στέμμα» του 2020
Συνεχίζοντας την επιθετική του ρητορική, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε ως «στέμμα» του 2020 την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί το προηγούμενο έτος, σε δηλώσεις του μετά την πρώτη προσευχή για το 2021.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Ερντογάν επιτέθηκε επίσης στο μέλος του CHP, Φικρί Σαλάρ, που τον κατηγόρησε για φασιστική νοοτροπία τις προηγούμενες ημέρες και σημείωσε ότι τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν ζουν σε αυτή την εποχή και έχουν παραμείνει στο παρελθόν. 

Επιτέθηκε παράλληλα στον επικεφαλής του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον Ερντογάν να ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να εξαπατήσει το έθνος, καθώς διακινεί ψευδείς ειδήσεις για τη δολοφονία της Πινάρ Γκιουλτεκίν.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή είπε χαρακτηριστικά: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κιλιτσντάρογλου.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής η τουρκική εφημερίδα Sözcü χαρακτήρισε ως «καταστροφή» την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί. Σε κείμενο το οποίο απαριθμούσε τις κακές ειδήσεις του 2020, είχε εντάξει την κίνηση του Ερντογάν, που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, κάτι που τελικώς προκάλεσε και την αντίδραση του Τούρκου προέδρου.

RTYUJGHF

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.