ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστρέφουν δειλά - δειλά οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές ;

17:46 - 06 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
Οριακές διακυμάνσεις επικρατούν στην αμερικανική κεφαλαιαγορά κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να «παλεύουν» να ανακάμψουν, καθώς φαίνεται να ξεπεράστηκε ο σκόπελος των ενυπόθηκων δανείων μειωμένης εξασφάλισης στα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ, ο οποίος οδήγησε τη Wall την προηγούμενη εβδομάδα στο κόκκινο.

Ειδικότερα, ο Dow υποχωρεί ενισχύεται κατά 0,01% στις 13,183.05 μονάδες, ο S & P διαμορφώνεται στις 1,430.64 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,17%, ενώ ο Νasdaq βρίσκεται στις 2,503.99 μονάδες, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,29%.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανακύπτουν στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, μετά το παροδικό sell off της Παρασκευής δίνουν κορυφαίοι αναλυτές, όπως η Credit Suisse.

Συγκεκριμένα, ο ελβετικός οίκος σε έκθεσή του συστήνει την διακράτηση μετοχών στη Wall Street, οι οποίοι τηρούν από το 2000 απαισιόδοξη στάση απέναντι στην αμερικάνικη χρηματαγορά, λόγω της επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομίας.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος, ο οποίος δέχθηκε πλήγμα την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, μετά τη σύσταση της UBS για αγορά μετοχών της Merrill Lynch.

Από επιχειρηματική σκοπιά, θετικό αντίκτυπο έχει στην αγορά η είδηση για τη διοικητική αλλαγή στη Bear Stearns με την απομάκρυνση του αντιπροέδρου Warren Spector,

Ενισχυμένη και η μετοχή της Ford Motor, μετά το δημοσίευμα της London Times, σύμφωνα με το οποίο ο Jacques Nasser, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, ενδέχεται να έλθει σεεπαφή με τα εργοστάσια της Land Rover και της Jaguar στη Βρετανία, με στόχο την εξαγορά των συγκεκριμένων brands.

Στην Ευρώπη, σημειώνεται σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, μετά τις πρωινές απώλειες.

Οι μετοχές των UBS και BNP Paribas ηγούνται της πτώσης στον χρηματοοικονομικό κλάδο στην Ευρώπη.

Σε πτωτική τροχιά και η Royal Philips Electronics και Lafarge, καθώς το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά σε χαμηλά επίπεδα –ρεκόρ έναντι του ευρώ.

Αντίθετα, κέρδη σημειώνει η Imperial Chemical Industries, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Akzo Nobel NV και μια γερμανική εταιρεία συμφώνησαν να αγοράσουν τη βρετανική ICI.

Σε θετικό έδαφος και η Natixis, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, καθώς επανέλαβε τις θετικές εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2007, καθώς και η Dexia, ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Βέλγιο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η εταιρεία είναι καλά προστατευμένη απέναντι στους κινδύνους που απορρέουν από τη λεγόμενη subprime mortgage market (ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου).

Ειδικότερα, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,11% στις 6,231.00 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 5,556.63 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,74%, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 7,445.12 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη της τάξης του 0,13%.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.