ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα συμπεριφέρεται ανέντιμα με ψέματα

13:58 - 04 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Προκλητικός ο Ακάρ: Η Ελλάδα συμπεριφέρεται ανέντιμα με ψέματα
Νέα επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet o υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ως προβλήματα είναι δικά της δημιουργήματα» ισχυρίστηκε και υποστήριξε πως η Ελλάδα «με ψέματα συμπεριφέρεται ανέντιμα».

Χαρακτηριστικά στο επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξής του αναφέρει: «Η Ελλάδα εξέδωσε 49 Navtex τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά δραστηριοποιήθηκε μόνο σε δύο. Όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ως προβλήματα είναι δικά της δημιουργήματα. Κάνει ό,τι μπορεί για να στριμώξει την Τουρκία.  Όταν λέμε στην Ελλάδα ‘ας καθίσουμε να μιλήσουμε’, εκείνη αρνείται να συναντηθεί. Πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα και με ψέματα συμπεριφέρεται ανέντιμα».

Ερωτηθείς για τις μελλοντικές σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, μετά την αγορά των S-400 και τις κυρώσεις που ψηφίσθηκαν στο κογκρέσο σημείωσε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών βασίζονται στα χρόνια και πως οι S-400 δεν ήταν μια απλή επιλογή, αλλά αναγκαιότητα διότι, όπως τόνισε «τίθεται θέμα ασφάλεια των 83 εκατομμυρίων πολιτών μας». 

«Δεν είναι σωστό να βγουν τα σπαθιά από τώρα με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Είναι ωφέλιμο να δούμε τη διαδικασία και να καθορίσουμε ένα πλάνο. Το ΡΚΚ ισούται με το YPG. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Η προσδοκία μας είναι να τερματιστεί η στήριξη, συμπεριλαμβανομένων και των πυρομαχικών», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον Χαφτάρ ο Ακάρ υποστήριξε ότι «είναι στην πραγματικότητα ένα πιόνι, μια μαριονέτα.. Ένας εχθρός της ανθρωπότητας» και πως προσπαθεί να τραβήξει τη Λιβύη σε αστάθεια με το να είναι υπηρέτης κάποιου» και εν συνεχεία επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ορισμένες χώρες υποστηρίζουν αυτόν τον εχθρό της ανθρωπότητας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.