ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Πομπιντού: Πενήντα χρόνια στη μάχη κατά των ναρκωτικών

14:51 - 04 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Όμιλος Πομπιντού: Πενήντα χρόνια στη μάχη κατά των ναρκωτικών
Εορτάζοντας φέτος, την πεντηκοστή επέτειο από την ίδρυση του, ο Ομιλος Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης, επικεντρώνει την προσοχή του, σε μία ανθρωπιστική προσέγγιση των πολιτικών, για την καταπολέμηση της κατάχρησης ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών!

Όπως αναφέρεται, ο Όμιλος Πομπιντού δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1971 - με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Προέδρου - ως πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας για την καταπολέμηση της κατάχρησης ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε μια διεθνή ομάδα που προωθεί μια ανθρωπιστική προσέγγιση των πολιτικών για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αυξήθηκε από 7 ιδρυτικά κράτη σε 41 μέλη σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 3 μη ευρωπαϊκών χωρών.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της επετείου είναι η αναμενόμενη έγκριση αναθεωρημένου καταστατικού από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ενισχύοντας την ταυτότητα του Ομίλου Πομπιντού ως οντότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα, επεκτείνοντας την εντολή του πέρα από τον τομέα των παράνομων ναρκωτικών, προωθώντας συνέργειες με άλλους διεθνείς οργανισμούς και φορείς του Συμβουλίου της Ευρώπης, το νέο καταστατικό θα δώσει νέα πολιτική ώθηση και άνοιγμα νέων νομικών οδών στον Όμιλο Πομπιντού.

Σύμφωνα με το σύνθημα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην καρδιά των πολιτικών για τα ναρκωτικά», η επέτειος θα γιορτάζεται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, σε μια σειρά εκδηλώσεων σ’όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Στην κύρια εκδήλωση εορτασμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι στις 28 Οκτωβρίου, θα αποτιμηθούν τα επιτεύγματα του Ομίλου Πομπιντού τα τελευταία 50 χρόνια και θ’ απονεμηθεί φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει σε αυτούς τους στόχους.

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.