ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ισχυρή άνοδος για το λιανεμπόριο-Αναπάντεχη πτώση της ανεργίας

12:51 - 05 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Ισχυρή άνοδος για το λιανεμπόριο-Αναπάντεχη πτώση της ανεργίας
Κατά 5,6% αυξήθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική αρχή.

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,9%. Oι αναλυτές εκτιμούσαν ότι σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις θα κινηθούν ανοδικά κατά 4,0% και σε μηνιαία βάση ότι θα υποχωρούσαν κατά 2,0%.

Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, τον μήνα πριν ξεσπάσει η πανδημία κορονοϊού, ο τζίρος τον Νοέμβριο ήταν 8,4% υψηλότερος.

Παράλληλα, η ανεργία στη Γερμανία σημείωσε αναπάντεχη πτώση τον Δεκέμβριο, παρά το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου που επιβλήθηκε. Περισσότεροι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε καθεστώς βραχυχρόνιας στήριξης που υποστηρίζεται από το κράτος με σκοπό την προστασία των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που δεν εργάζονται στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκε κατά 37.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, στα 2,776 εκατ. Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει αύξηση κατά 10.000.

Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας στατιστικής υπηρεσίας, διαμορφώθηκε στο 6,1%, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Eίναι το πιο χαμηλό σημείο από τον Απρίλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.