ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιπλέον μέσα ατομικής προστασίας στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο

14:43 - 05 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Επιπλέον μέσα ατομικής προστασίας απέστειλε η ΕΕ στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο από τα αποθέματα ιατρικού εξοπλισμού RescEU που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕ, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε 107.000 μάσκες FFP2, 35.000 ιατρικές ποδιές και 140.000 στολές προστασίας και το Μαυροβούνιο 78.000 μάσκες FFP2 και 15.000 ιατρικές ποδιές.

Από την έναρξη της πανδημίας, πάνω από 1 εκατ. προστατευτικές μάσκες προσώπου FFP2 και FFP3 έχουν παραδοθεί μέσω του RescEU στην Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Λιθουανία, καθώς και στη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Το αποθεματικό ιατρικού εξοπλισμού RescEU επιτρέπει την ταχεία παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στις χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Το απόθεμα, το οποίο επί του παρόντος είναι αποθηκευμένο σε 6 κράτη μέλη της ΕΕ (Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σουηδία), επιτρέπει στην ΕΕ να αντιδρά ταχύτερα σε υγειονομικές κρίσεις.

«Η τελευταία παράδοση ιατρικού υλικού στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την προστιθέμενη αξία του αποθεματικού ιατρικού εξοπλισμού RescEU στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κορονοϊού. Αναμένουμε ότι το 2021 το εν λόγω ευρωπαϊκό ιατρικό απόθεμα θα ενισχυθεί περαιτέρω, στηρίζοντας τις προσπάθειες των χωρών εντός και εκτός της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 05 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.