ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλιο Pfizer-BioNTech: Η Κομισιόν διαπραγματεύεται για επιπλέον 300 εκατ. δόσεις

15:25 - 05 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Εμβόλιο Pfizer-BioNTech: Η Κομισιόν διαπραγματεύεται για επιπλέον 300 εκατ. δόσεις
Τον διπλασιασμό της παραγγελίας της για την παροχή του εμβολίου που παρασκευάζουν οι Pfizer και BioNTech διαπραγματεύεται με τις εταιρείες η Κομισιόν, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση των συνομιλιών που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Το νέο συμβόλαιο θα περιλαμβάνει 100 εκατομμύρια δόσεις, καθώς και μια επιλογή για 200 ​​εκατομμύρια δόσεις ακόμη, δήλωσαν οι πηγές του πρακτορείου.

H πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε ανακοινώσει ότι θα είναι διαθέσιμες 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει κριθεί ως ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα εμβόλια από τις άλλες εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνίες η Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι η BioNTech προειδοποίησε το Σάββατο για ενδεχόμενα κενά στις παραδόσεις στην ΕΕ, μέχρι να υπάρξει διανομή κι άλλων εμβολίων. Ήδη, συνεργάζεται με τη Pfizer προκειμένου να ενισχύσουν την παραγωγή του εμβολίου τους κατά της Covid-19. 

Ήδη, υπάρχουν καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων στην ΕΕ, οι οποίες οφείλονται μεταξύ άλλων στη σχετικά μικρή παραγγελία που έχουν κάνει οι Βρυξέλλες και την καθυστέρηση στην έγκριση άλλων εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.