ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φόβοι για βραδύτερη ανάπτυξη στέλνουν το αργό 5% χαμηλότερα

23:38 - 06 Αυγ 2007 | Ειδήσεις
«Βουτιά» της τάξης του 5% έκανε η τιμή του αργού στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, που είναι και η μεγαλύτερη του τελευταίου επταμήνου, εξαιτίας των εντεινόμενων ανησυχιών περί επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που θα οδηγούσε σε μείωση της ζήτησης για καύσιμα, σε μία εποχή μάλιστα, που τα αποθέματά τους αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου του αργού παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 4,99%, στα 71,71 δολάρια το βαρέλι, και η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ στα 71,64 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 4,68%.

Οι πετρελαϊκές τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 8,5% από τα επίπεδα ρεκόρ των 78,77 δολαρίων το βαρέλι, της 1ης Αυγούστου, λόγω των φόβων ότι οι διευρυμένες απώλειες στις χρηματαγορές ανά την υφήλιο και η κρίση στην πιστωτική και στεγαστική αγορά των ΗΠΑ θα κάμψουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ, του καρτέλ που προμηθεύει το 40% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου αυξήθηκε τον Ιούλιο στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2004.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.