ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες «ντροπής» στις ΗΠΑ- Χάος στο Καπιτώλιο- Μία νεκρή από πυροβολισμούς (videos)

01:25 - 07 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Εικόνες «ντροπής» στις ΗΠΑ- Χάος στο Καπιτώλιο- Μία νεκρή από πυροβολισμούς (videos)
Η 6η Ιανουαρίου θα καταγραφεί αναμφισβήτητα ως μία ημέρα ντροπής για την αμερικανική Δημοκρατία, με πρωτοφανείς σκηνές να εκτυλίσσονται στο Καπιτώλιο, όταν οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ κατάφεραν να εισβάλλουν στο χώρο και να προκαλέσουν χάος. Το τραγικότερο όλων όμως είναι ο θάνατος μίας γυναίκας, η οποία δέχθηκε πυροβολισμούς μέσα στο Καπιτώλιο.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται διαδηλωτές-υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, ενώ ήταν σε εξέλιξη κοινή συνεδρίαση Γερουσίας & Βουλής για την τελική (και τυπική) επικύρωση της νίκης Μπάιντεν.

Χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ, που νωρίτερα είχαν δώσει το παρών σε συγκέντρωση του Αμερικανού Προέδρου, παραβίασαν τους φραγμούς στο κτίριο του Καπιτωλίου, αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν χώρους και γραφεία.

{https://twitter.com/MeetThePress/status/1346912522260066306}

Παράλληλα, σύμφωνα με το NBC, γυναίκα που είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο στήθος, είναι νεκρή. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα που έφυγε από τη ζωή, πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο.

Το CNN μεταδίδει ότι παραμένει αδιευκρίνιστο από ποιον δέχτηκε πυροβολισμό. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η γυναίκα ήταν διαδηλώτρια ή εργαζόμενη στο Καπιτώλιο, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

woman 0

{https://twitter.com/CBSNews/status/1346959589149798400}

Βίντεο στα social media δείχνουν τη στιγμή που ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να μπει μέσα στο κτίριο!

{https://twitter.com/PMBreakingNews/status/1346899376908750849}
 
{https://twitter.com/Breaking911/status/1346901090692956172}
 
Ακολούθησαν πρωτοφανείς εικόνες:
{https://twitter.com/Quicktake/status/1346905928398995461}

Βίντεο δείχνουν πώς οι υποστηρικτές του "πολιόρκησαν" το Καπιτώλιο και τελικά ορισμένοι εξ αυτών βρέθηκαν εντός και συνεπλάκησαν με την αστυνομία.

Άλλα βίντεο δείχνουν ότι πολιορκήθηκαν αίθουσες της Βουλής και οι πολιτικοί προσπάθησαν με έπιπλα στις πόρτες να αποτρέψουν την εισβολή, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες για πυροβολισμούς!

Τελικά,φαίνεται πως ορισμένοι μπήκαν. Ένας εξ αυτών έκατσε στο προεδρείο και φώναξε πως "Ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές!"

Ο Τραμπ ζήτησε νωρίτερα από τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς, να μπλοκάρει νομικά τη διαδικασία, αλλά αυτός αρνήθηκε, σημειώνοντας πως δεν σκοπεύει να προσβάλλει το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο Πενς φυγαδεύθηκε από τη φρουρά του μετά την εισβολή των διαδηλωτών.

Δημοκρατικοί βουλευτές κάνουν λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος από τη μεριά του Τραμπ, σε αναρτήσεις τους στα social media.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για προσβολή της Δημοκρατίας των ΗΠΑ και κάλεσε τον Τραμπ να βγει δημόσια να καταδικάσει τα επεισόδια. Να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα και να μαζέψει τους οπαδούς του.
 
Ο Τραμπ το έκανε με τον... δικό του τρόπο, λέγοντας πως καταλαβαίνει την οργή των διαδηλωτών, αλλά πρέπει να αποχωρήσουν: "Μας έκλεψαν τη νίκη αλλά πρέπει τώρα να πάτε σπίτι", ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανέβασε στο Twitter.
 
Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους
 
{https://twitter.com/BNONews/status/1346941512161128448}
 
Αστυνομία και στρατός κινήθηκαν με εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά, γεγονός που πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά και Δημοκρατικοί πολιτικοί υπογράμμισαν με... νόημα.
 
Οργισμένοι, μάλιστα, ορισμένοι ζήτησαν να κινηθούν διαδικασίες για την άμεση καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, η αποχώρηση του οποίου από την εξουσία είναι επεισοδιακή και επικίνδυνη.
Τελευταία τροποποίηση στις 02:59 - 07 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.