ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδράσεις και παραιτήσεις στο περιβάλλον Τραμπ, μετά το...χάος στο Καπιτώλιο

19:45 - 07 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Ο Ράιαν Τάλι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα που αφορούν στη Ρωσία, υπέβαλε παραίτησή την Πέμπτη (7/1), μετά τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο.

Η δέσμευση Τραμπ για μια «ομαλή μεταβίβαση» της εξουσίας στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν είχε εν μέρει στόχο να αποτρέψει περαιτέρω παραιτήσεις συνεργατών του, κάτι όμως που δεν φαίνεται ότι θα το πετύχει

Το παράδειγμά του Τάλι, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Από την πλευρά του, ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Γουλφ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Κάλεσε όμως τον Τραμπ να καταδικάσει την πολιτική βία, μία ημέρα αφότου οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

«Βλέπουμε ορισμένους υποστηρικτές του προέδρου να χρησιμοποιούν βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπών. Αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε στην ανακοίνωσή του. «Αυτές οι βίαιες ενέργειες είναι παράλογες και ικετεύω τον πρόεδρο και όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να καταδικάσουν με τον εντονότερο τρόπο τη βία που σημειώθηκε χθες», πρόσθεσε.

Ο Γουλφ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του Τραμπ, ώστε να παραμείνει το υπουργείο επικεντρωμένο στην αντιμετώπιση απειλών και στη διαδικασία της ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.