ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν άμεση απομάκρυνσή του από την εξουσία

20:35 - 07 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί ζητούν άμεση απομάκρυνσή του από την εξουσία
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ ζήτησε μία μέρα μετά τα όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο, να αναλάβει πρωτοβουλίες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς για την άμεση απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Συγκεκριμένα, ο Σούμερ ζήτησε από τον Πενς να προσφύγει στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα από το αξίωμά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι αν δεν το πράξει, τότε το Κογκρέσο πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία παραπομπής του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με σκοπό την καθαίρεσή του.

"Αυτό που συνέβη χθες στο αμερικανικό Καπιτώλιο ήταν μια ανταρσία εναντίον των ΗΠΑ, που υποκινήθηκε από τον πρόεδρο", δήλωσε ο Σούμερ σε ανακοίνωσή του.

"Αν ο αντιπρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο αρνηθούν να σηκώσουν ανάστημα, το Κογκρέσο πρέπει να ξανασυνεδριάσει για να ασκήσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου", πρόσθεσε.

{https://twitter.com/SenSchumer/status/1347223559278653441}

{https://twitter.com/SenSchumer/status/1347223560302034945}

Μπορεί η θητεία Τραμπ να λήγει στις 20 Ιανουαρίου όταν και ορκίζεται ο Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, οι Δημοκρατικοί θεωρούν πως η απομάκρυνσή του πρέπει να γίνει νωρίτερα προς αποκατάσταση της Δημοκρατίας των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Τραμπ βέβαια προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα δηλώνοντας πως θα παραδώσει ομάλα την εξουσία στον Τζο Μπάιντεν, η νίκη του οποίου επικυρώθηκε και επίσημα από το Κονγκρέσο.

Για παν ενδεχόμενο πάντως η Ουάσινγκτον θα παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μέχρι και την ορκωμοσία του νέου Προέδρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 07 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.