ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Η επενδυτική αισιοδοξία μπορεί να κατασιγάσει μέσα στο 2021

22:19 - 07 Ιαν 2021 | Ειδήσεις
Citi: Η επενδυτική αισιοδοξία μπορεί να κατασιγάσει μέσα στο 2021
«Καμπανάκι» για τα αισθήματα υπερευφορίας των επενδυτών αναφορικά με την πορεία των διεθνών αγορών χτυπούν με ανάλυσή τους οι αναλυτές της Citi.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επενδυτική αισιοδοξία μπορεί να κατασιγάσει μέσα στο 2021 και τελικώς οι μετοχές στις ΗΠΑ στο τέλος του έτους θα έχουν μείνει περίπου στάσιμες.

Οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν επηρεάστηκαν γενικά από τη βία και του χάος της Τετάρτης στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον, με τους Dow Jones και S&P 500 να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά την Τετάρτη και τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώνει νωρίτερα σήμερα υψηλό 30ετίας.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν αύξηση μόλις 2% για τον παγκόσμιο δείκτη MSCI All Countries World Index για το 2021.

Υποβαθμίζουν τις προοπτικές της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς σε neutral, ενώ βλέπουν το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ ως απειλή για το δολάριο, το οποίο βλέπουν να αποδυναμώνεται έτι περαιτέρω το τρέχον έτος, δίνοντας ώθηση στις αναδυόμενες αγορές και τις μετοχές των εμπορευμάτων.

Οι καλύτερες αποδόσεις αναμένονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Citi προβλέπει απόδοση 7% για τον FTSE 100 και στην Αυστραλία, όπου ο S&P/ASX 200 αναμένεται να σημειώσει άνοδο 6%.

Οι αναδυόμενες αγορές της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ρωσίας ξεχωρίζουν στις προβλέψεις ως έχουσες ιδιαίτερες προοπτικές ανόδου.

Η «ήπια αισιόδοξη» εκτίμηση των αναλυτών της Citi για την πορεία των μετοχών βασίζεται στην επιτυχία των εμβολιασμών σε διεθνή κλίμακα, με την πρόβλεψή τους για το παγκόσμιο ΑΕΠ να είναι ανάπτυξη 5% για το 2021, έναντι συρρίκνωσης 3,9% για το 2020.

Για το επενδυτικό κλίμα, τέλος, σημειώνουν ότι η διόρθωση πιθανόν να είναι εν όψει, γι' αυτό και προτείνουν: «αγοράστε» τη βουτιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.